Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne dohányozz!!!!!!
 
 
A cigire nagyon könnyű rászokni. Annyi az egész, hogy pl. elmegyünk diszkóba, rágyújtunk, mert kemények vagyunk, aztán jövő héten is elmegyünk, megint rágyújtünk, mert lazák vagyunk, aztán megint, és megint. És ennyi. Függők vagyunk.
 
Amint azt meg nem nevezett okos emberek már megmondták, a dohányzás ellen 3 érv szól:
-        Drága
-        Büdös 
-        Baromi káros
 
A cigarettában rengeteg káros anyag található, mint például szén-monoxid, szén-dioxid, kátrány, nikotin…
Namármost:
A Szén-monoxidot (CO) 500 szor jobban köti a vérünk, mint az oxigént. A szén-monoxid molekulák rátapadnak a vörösvérsejtekre, és így le is foglalják azt, így az már nem tud felvenni oxigént (O2), ennek köszönhetően elálmosít. És egy vörösvértest életideje 120 nap, így az a szén-monoxid molekula akár 120 napig képes a szervezetünket terhelni, mire a vértest lebomlik.
 
A nikotin leszűkíti az ereket (néha vérrögöt hozva létre) ,  így a vér kisebb helyen tud csak áramlani, és mivel a vér mennyisége nem csökken, ezért a vérnyomás megnő. Ennek köszönhető az agyserkentő hatás. Ha valaki készít egy hőfelvételt a kezéről, mielőtt elszívna egy cigit, akkor szép narancssárga színt fog látni. Miután elszívott egy szál cigit, a kezei nagyon durván lehülnek, és kéken fogja látni.
A nikotin DURVA IDEGMÉREG.
 
A kátrány lerakódik a tüdőben, a hörgőkben (ezért is van, hogy egy dohányos felkel reggel, és fél órán át csak köhög), és a szájnyálkahártyán. Ezen a képen tökéletesen látszik, a dohányos ember tüdejére lerakódott kátrány (jobbra)  
 
 
Emellett elősegíti a felsőlégúti betegségek kialakulását, mégpedig úgy, hogy a szájnyálkahártyára letapad, és a csillós hámsejteket (amik a baktériumok elszaporodása és élősködése ellen dolgoznak) mozgásképtelenné teszi, így a baktériumok nagyon könnyen elszaporodnak, és betegséget okoznak. A kátrány RENDKÍVÜL RÁKKELTŐ, a benne lévő benzolnak köszönhetően.
(A MALES a férfiakat, a FEMALES a nőket jelenti)
 
 
 
 
 
A cigi okozta betegségek:
-        Tüdő, Gége, Szájrák
-        Vérnyomásnövekedés
-        Érszűkület/Vérrög --- Érelzáródás, majd csonkolás
-        Fogsárgulás
-        A haj, és Bőr gyors öregedése
-        HALÁL
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ne is vizipipázz, mert semmivel sem egészségesebb mint a cigi!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
A vizipipáról sokan azt hiszik, hogy egészségesebb mint a cigi, mert a víz megszűri a káros anyagokat, PEDIG NEM.
Egy óra vizipipaszívás, megfelel 100 ciginek.
 
A vizipipáról csak annyit:
 
A nikotin, a szén-dioxid, szén-monoxid Apoláris anyagok, míg a víz Poláris, ennek következtében nem oldja a sok káros anyagot, így a pipa semmivel se jobb mint a cigi, talán csak annyival, hogy menőbb, és nem csak pipadohányt lehet beletenni.
 
 
Reméljük Tetszett :D
 P&G
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

baromság

(Anna, 2013.05.29 04:41)

Remélem senki nem veszi be ezt a sok sületlenséget amit itt a cikk írója összehord. A 90%-a túlzás, és nem igaz.

Pipa

(Edi, 2010.10.31 22:53)

Sziasztok! Ezt a vízipipás részt nem értem a végén... azt értem én hogy apoláris meg poláris meg minden, de ha megnézed egy normális vízipipa dohányának a dobozát, akkor látod, hogy ha jól tudom 0,1 szénmonoxidot tartalmaz, és ha jól tudom a nikotin tartalma is ennyi, de az is lehet, hogy 0.

hozzászólás

(csabaa, 2010.03.10 17:11)

jofélee:D